Δε μας φταίει κανείς

 Περιστατικό ν1

 

Ψηφίζω σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό, που κατοικείται μόνιμα απο το πολυ 30 κατοίκους. Στις εκλογές όμως έρχονται πάνω απο 100 άτομα απο τα αστικά κέντρα επειδή θέλουν να «βοηθήσουν» το χωριό τους. Μία τακτική αρκετά συχνή ανα την Ελλάδα , να μην μεταφέρεις τα εκλογικά σου δικαιώματα στο τόπο κατοικίας σου (μεγάλες πόλεις). Για όλους αυτούς που βλέπουν το χωριό τους ανα 4 χρόνια, ο μόνο τρόπος να αξιολογήσεις τους τοπικούς άρχοντες, ειναι μια απλή περιήγηση στο χωριό , πριν πας να ρίξεις τη ψηφο σου.

Αυτή τη φορά προσωπικά αντίκρισα μια εικόνα εγκατάλειψης, προσωπικής εκμετάλλευσης πόρων, επιπόλαιας έκδηλης προσπάθειας «να τα μπαλώσουμε με εργοτάξια» πριν τις εκλογές, και θεώρησα δεδομένη την «τιμωρία» του «αμελή» προέδρου. με έκπληξη διάβασα την επόμενη μέρα , την ευρεία επανεκλογή του….

 

Περιστατικό ν2

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω ένα άλλο χωριό κλήθηκε να ψηφίσει με μία «υπο κατασκευή» χωματερή λίγα μόλις μέτρα από τα όρια του, απο τον εκλεγμένο περιφερειάρχη. όλο αυτό το διάστημα διάβαζα παντού για τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των κατοίκων οι οποίοι δεν ήθελαν τόνους σκουπιδιών έξω απο την πόρτα τους. Και πάλι με έκπληξη διάβασα την ευρεία επανεκλογή του στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

χωρίς να με απασχολεί το πολιτικό υπόβαθρο μιας περιοχής βλέπω με απογοήτευση ότι η ελληνική περιφέρεια (απο τα 2 προσωπικά μου παραδείγματα) δεν έχει μάθει να «αξιολογεί» τους τοπικούς της άρχοντες. είμαστε δεμένοι ακόμα με πολιτικές αλυσίδες, αγνοώντας  ότι ο σωστός πρέπει δικαιώνεται και ο ανάξιος να τιμωρείται.

 

 

 

Advertisements

One thought on “Δε μας φταίει κανείς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s